Werkendam

waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

Werkendam is een Brabants dorp dat zo’n 11.000 inwoners kent. Het ligt aan de Merwede, ten zuiden van Gorinchem, en maakt sinds 2019 deel uit van de gemeente Altena. In deze streek heeft het water altijd een rol van betekenis gespeeld.

Werkendam anno nu is een dorp met een sterk verenigingsleven en veel eigentijdse voorzieningen. De Nieuwe Merwede stroomt kalm langs het dorp en de waterrijke Biesbosch is uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied. Jong en oud leven hier samen in de gemoedelijke sfeer van het dorp, met de gezellige stad Gorinchem op slechts tien kilometer afstand.

De Hoogstraat weerspiegelt de hele geschiedenis van Werkendam.

Goed bereikbaar

Landelijk gelegen tussen Dordrecht en Breda

Werkendam is direct gelegen aan de A27. Even noordwaarts kan het autoverkeer aansluiten op de A15, en zuidwaarts op de A59. Hiermee heeft het dorp toegang tot alle belangrijke verkeersaders in de regio. Inwoners kunnen bovendien gebruikmaken van de regelmatig rijdende bussen die goed aansluiten op andere stad- en streeklijnen. Bij Transferium de Tol, pal naast de A27, stoppen zowel de interliners naar Breda en Utrecht als de streek- en buurtbussen naar de andere dorpen in Altena. Voor het treinverkeer is Gorinchem het dichtstbijzijnde station, waar de MerwedeLingelijn langsloopt.

Werkendam en de Hoogstraat, waar oud en nieuw elkaar ontmoetengeschiedenis van Werkendam.

Het leven in WerkendamIn en om Werkendam is altijd iets te beleven. Strijk neer op een van de vele gezellige terrassen in Gorinchem, ga naar het strandje aan de Merwede, bezoek Fort Altena, geniet op de fiets van de prachtige natuur rondom of vaar met een bootje de Biesbosch in. Daarna keer je weer heerlijk terug naar je comfortabele appartement in De Werf waar jij alle gemakken van wonen in het centrum hebt, zoals de wekelijkse markt voor de deur. Wat een luxe!

De Biesbosch als achtertuin, de steden goed bereikbaar: in Werkendam komt alles samen.

Inschrijven

Interesse in een appartement in De Werf? Neem nu contact op met de makelaar en reserveer nu uw duurzame woning in het gezellige centrum van Werkendam!

Inschrijven